Позив: Помоћ око организације прославе дана Ливањских Новомученика/Огњене Марије у Ливну

Ове године обележићемо 81 годину од великог страдања које су доживели ливањски Срби током 1941. године, те 31 годину како су мошти Ливањских мученика извађене из јама широм Ливањског поља. Као и сваке године, окупљаћемо се у Ливну, Челебићу, Чапразлијама, Губину, Београду, Бања Луци, Новом Саду, Аранђеловцу, на далекој Флориди и где год још живе расејани ливањски Срби и њихови потомци.

Оно што ће ове године бити другачије је чињеница да је наша Света Црква и званично убројала Ливањске Новомученике у ред светих. Због ове чињенице, наших страдалих предака се више нећемо сећати кроз парастосе и помене, већ ћемо Ливањске Новомученике прослављати као свете Литургијски и на другим молитвеним окупљањима.

Имајући у виду да је Свети Архијерејски Сабор на редовном мајском заседању донео одлуку о канонизацији Ливањских мученика, свечану Свету Архијерејску Литургију у Ливну, на којој ће ова одлука бити обнародована, служиће Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије са другим архијерејима и свештенством.

Света Архијерејска Литургија биће служена 30. јула, на празник Свете Великомученице Марине (Огњене Марије), дана којег ће се од ове године прослављати и Ливањски Новомученици. Света Архијерејска Литургија почеће у 9 часова и биће служена у храму Успења Пресвете Богородице у Ливну.

Позивамо све наше Ливњаке, њихове потомке и остале поштоваоце Ливањских мученика да нам се придруже у Ливну и увеличају овај дан.

Предвиђено је да након Литургије за све присутне буде организована трпеза љубави (ручак). Имајући у виду врло скромне могућности Црквене општине и нашег малобројног народа у Ливну, управа Црквене општине и Удружење Оњена Марија Ливањска позивају Ливњаке у расејању и све друге који желе да помогну да уплате прилог за покривање трошкова ручка, како бисмо дочекали све који ће тог дана доћи у Ливно. Такође, биће потребна и средства за уређење црквене порте, цвећа за цркву и капелу, и друге трошкове.

За уплате из Србије: Сврха уплате – Прилог за обележавање Огњене Марије 2022; Прималац – Удружење ОМЛ; Рачун примаоца – 160-380800-45; Позив на број – 30072022

За уплате из БиХ: Сврха уплате – Прилог за обележавање Огњене Марије 2022; Прималац – Удружење ОМЛ; Рачун примаоца – 551-72077032321-17; Позив на број – 30072013

За уплате из иностранства потребне податке можете наћи овде: https://omlivanjska.com/about/uplata-clanarine-i-donacija/