Најава: Трибина – ”Против заборава-сећање на жртве”, Зрењанин, 13. септембра

Трибина под називом ПРОТИВ ЗАБОРАВА – СЕЋАЊЕ НА ЖРТВЕ одржаће се у Изложбеном салону Културног центра Зрењанина, у уторак, 13. септембра т.г, са почетком у 19. часова.

О важности памћења и сећања на страдање Срба у Независној Држави Хрватској, на трибини у Зрењанину ће говорити Гордана Достанић, председник УО Удружења „Огњена Марија Ливањска“ из Београда и Душан Басташић, председник Удружења „Јадовно 1941.“ из Бање Луке док је модератор трибине Ђорђе Прстојевић, уредник трибинског програма Културног центра Зрењанина.

Као појединци сећамо се страшних историјских догађаја који су однели наше претке. Као део неке страдалне локалне заједнице, такође се сећамо тих страшних и тужних догађаја.

Но, време, пре или касније, испира појединачна сећања и она ће избледети, ако се не институционализује однос према важним датумима и догађајима, који ће поштовати поднету жртву.

Зато је део укупне културе и историје једног народа и сећање на претке и њихово страдање и даје меру квалитета укупног друштвеног живота.

Позивамо вас да и својим присуством овом догађају искажете свој однос према теми трибине.

ЛИНК: https://kczr.org/13-09-tribina-protiv-zaborava-secanje-na-zrtve/