Чланство

Скупштина Удружења је прогласила следеће особе за почасне чланове Удружења:

Будо Симоновић

Новинар и публициста Будо Симоновић из Подгорици, писац књиге Огњена Марија Ливањска, је проглашен почасним чланом због заслуга на откривању и објављивању истине о злочинима над Србима у селима Ливањског поља 1941. године, као и доприноса на ексхумацији њихових посмртних остатака са неколико стратишта 1991.

Мићо Радета

Човек који је дао велики допринос да се овековече страдања становника Ливна 1941.године, а нарочито настрадалих из Губера и Голињева.

Отац Мирко Јамеџија

Отац Мирко Јамаџија, дугогодишњи парох парохије лијевањске до 1991.године, проглашен је за почасног члана због посебних заслуга на очувању и обнављању духовних и сакралних споменика и повезивању избеглих Срба са простора Ливна и Ливањског поља.

Отац Жељко Ђурица

Отац Жељко Ђурица, парох парохије лијевањске, је проглашен почасним чланом због посебних заслуга на очувању и обнављању духовних и сакралних споменика и баштине Срба Ливањског поља, као и поновном сабирању и похрањивању ексхумираних посмртних остатака Срба страдалих 1941. године.

Душан Басташић

Душан Басташић, председник Удружење потомака и поштовалаца жртава комплекса усташких логора Госпић 1941 (www.jadovno.cом), проглашен је за почасног члана због његовог рада на откривању и објављивању усташких злочина над Србима током Другог светског рата, укључујући и оних почињених у Ливањском пољу.

Душан Никић