Председник и управни одбор

Predsednik

Nikola Petrović

Rodio sam se  u Čelebiću 1971. godine, u staroj kući gde se rodio i moj otac Milojko, deda Sava i pradeda Nikola, po kome sam i dobio ime; moja majka je Stana (devojačko Maljković). Osnovnu školu sam završio u Čelebiću a srednju u Livnu; po zanimanju sam mašinski tehničar. Svom sanagom ću se truditi da ono što je srpski pravoslavni narod našeg kraja doživeo ostane upamćeno zauvek, a vera da će me opet grejati sunce sa našeg krajiškog  neba nije me napustila ovih dvadeset godina. Naprotiv, kako vreme prolazi ona je sve jača. Dvadeset godina sam živeo u Čelebiću i nadam se da ću imati prilike da još dvadeset proživim tamo! Oženjen sam, živim i radim u Surčinu.

Kontakt: telefon 064 615 5073; email bonip.bg@gmail.com

Upravni Odbor

Miloš Damnjanović

Rođen u Beogradu 1983. godine. Poreklo između ostalog vuče i iz porodice Gligić iz Livna, koja je u ovom gradu živela do Drugog svetskog rata. Jedan od ponovnih pokretača i osnivača Udruženja Ognjena Marija Livanjska i član Upravnog odbora. Glavni motivi za rad u Udruženja su želja da se sačuva i održi sećanje na Srbe iz Livanjskog kraja, podrži rad srpske Pravoslavne parohije Lijevanjske i pomogne povratak i opstanak preostalih Srba u Livanjskom polju.

Kontakt: telefon 063 287 876

Gordana Dostanić

Diplomirani ekonomista, rođena u Sremskoj Mitrovici 1954. godine, u porodici Cvetić. Poreklom iz Livanjskog polja iz porodice Cvijetića iz sela Lištani (prezime u Sremu dobilo ekavski oblik).
Jedan je od ponovnih pokretača i osnivača Udruženja Ognjena Marija Livanjska i predsednik Upravnog odbora Udruženja. Za aktivno pristupanje osnivanju i radu Udruženja motivisana je namerom ličnog doprinesa očuvanju i negovanju srpske kulturno istorijske baštine livanjskog područija, čuvanju uspomene na tragično postradale pripadnike rodova Cvijetića i Rosića, kao i svih Srba ovog kraja u Drugom svetskom kao i ratu vođenom devedesetih godina u Bosni i Hercegovini. Članstvo i rad u Udruženju doživljava kao svoju dužnost senima predaka, ali i obavezu prema životu i budućnosti potomaka.
Živi u Zemunu, ulica Bačka 27.

Kontakt: telefon  0646130103; email gdostanic@gmail.com

Siniša Jagodić

Rodjen u Livnu 1963. godine od oca Pere, poreklom iz Podgrede i majke Angeline. U Livnu zavrsava osnovnu skolu i gimnaziju. Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je  zavrsio i specijalizaciju iz anesteziologije sa reanimatologijom. Od 2000. godine nacelnik Odeljenja za ekstrakorporalnu cirkulaciju Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ u Beogradu. Motiv za aktivan rad u Udruzenju je ljubav ka rodnom kraju i zelja da se otrgne zaboravu tragicna sudbina brojnih Jagodica i Pazina neduzno nastradalih pocetkom drugog svetskog rata. Licni doprinos radu Udruzenja i pomoc Pravoslavnoj parohiji lijevanjskoj vidi kao ispunjenje duga prema precima.
Zivi na Novom Beogradu.
Kontakt: telefon 064 12 85 705; e-mail sinisa.jagodic@gmail.com

Dijana Kovačić

Rođena u Livnu 1961. godine, u porodici Pokrajac (otac Petar, majka Desa – rođena Radeta). Po zanimanju diplomirani ekonomista (magistrirala u Beogradu). Tokom 1991. godine, sluteći kakva vremena dolaze, na iznenađenje najbližih njen suprug odlučuje da napuste dobre poslove, novoizgrađenu kuću i krenu u Beograd u potrazi za sličnim životom. Gordana Dostanić i Miloš Damnjanović su je njihovim entuzijazmom i ličnim angažovanjem  za Udruženje obavezali da se kao neko ko je rođen i skoro trideset godina živeo u Livnu, aktivno uključi u osnivanje i rad Udruženja. Član je upravnog odbora Udruženja. Misli da generacije rođene 50-tih i 60-tih moraju, a i mogu, da otrgnu od zaborava postojanje Srba na prostorima između Cincara i Dinare, kako bi ostalo zapisano makar delimično sećanje na život i stradanja starijih generacija, a saznanja o svemu tome preneta budućim generacijama.

 Kontakt: telefon 063 606 862; email dijana.p.kovacic@gmail.com

Владимир Маљковић

Kontakt:

Жељко Росић

Kontakt:

Аљоша Вулета

Рођен у Ливну 1982. године, од оца Милана из Доца и мајке Виде, рођена Радета, из Губера. Почео основну школу у Ливну, затим наставио у избеглиштву у Новом Саду, да би коначно завршио у Новом Кнежевцу, на северу Баната. После гимназије завршава Економски факултет Универзитета у Новом Саду (Мастер економије). Главни циљ приступања раду Удружења јесте нераскидива веза са родним крајем и намера да се сачува од заборава постојање и страдање Срба у Ливну. Чланством у Удружењу исконски жели да прошири свест међу млађом популацијом о нашем пореклу и коренима. Живи у Београду.

Контакт: телефон 063 852 2077; емаил aljosavuleta@gmail.com

Љиљана Радић

Рођена у Чачку 1951. године, у породици Рацо (отац Лука, мајка Ангела – рођена Павловић). Осмогодишњу школу и гимназију завршила у Ливну. Дипломирала на Правном факултету у Београду, где се запослила и основала породицу. Ради у ”БАС” – Београдској аутобуској станици а.д. Београд, где обавља послове помоћника генералног директора за правне и кадровске послове. Мотив за активан рад у Удружењу је љубав према родном крају и жеља да се отргне од заборава трагична судбина чланова породице Рацо, недужно настрадалих почетком Другог светског рата и током 90-их година за време ратних збивања у Босни и Херцеговини. Утицај Дијане Ковачић на мене је био пресудан да се и активније укључим у рад Удружења.

Контакт: телефон 063 362 764; емаил ljiljanaradic.613@gmail.com