Позив на Донаторско вече

ШТА: ДОНАТОРСКА ВЕЧЕРА

НАМЕНА: ”ФОНД ЗА ОПСТАНАК” Удружења ОМЛ

КАД: 15. ЈУНА 2014. год. ОД 17 ЧАСОПВА

ГДЕ: РЕСТОРАН “BOSS”, ВОЈВОЂАНСКА 392, СУРЧИН

У недељу 15. јуна у 17 часова одржаће се друго Донаторско вече Удружења Огњена Марија Ливањска, у сали „BOSS“ у Сурчину, улица Војвођанска бр 392.

Средства прикупљена на Донаторској вечери Удружење ће усмерити у “Фонд за опстанак” – фонд за помоћ сваком венчаном пару у српској православној цркви на подручију Ливањског поља (парохије Лијевно, Врбица, Губин и Црни Луг), као и поклон сваком новорођенчету крштеном у црквама тих парохија. Услов за поклон-помоћ Удружења је да венчани парови, као и родитељи новорођенчади живе на подручију Ливањског поља. Врста поклон-помоћи зависиће од сваког појединачног случаја, али увек са циљем да се овим људима помогне да живе и опстану на својим огњиштима.

 

Зашто поклон-помоћ младим брачним паровима и родитељима новорођенчади?

Српска насеља у Ливањском пољу скоро су пуста. Мало Срба је остало да живи међу порушеним српским кућама и пустим имањима, а нарочито је мало младих који своју будућност виде на том подручију са наметом да тамо оснивају породице. Право је славље за родитеље и рођаке, за нашег пароха, за свако место када се протеком неколико година догоди венчања неког пара или крштења детета.

Тим младим породицама треба помоћи да сачувају у срцу пламен љубави према родном пољу и стварању новог живота. Ми нисмо у могућности да им омогућимо запослење и редовна примања, али можемо заједничким даром подржати њихове прве кораке у нове продичне обавезе или можда почетак неког породичног посла. И, што је најважније, да им тако захвалимо што упорно чувају трагове српства у нашем завичају. Ако и они оду, наше цркве и споменици које обнављамо, остаће само камени помен на народ кога тамо више нема.

Ова акција треба да добије стални карактер, као што су акције даривања српске деце и самохраних старачких домаћинства за божићне и васкршње празнике.

Програм Донаторске вечери и услови

Уколико желите да учествујете на Донаторској вечери која почиње у 17 часова и траје до 21 сат, неопходно је да пријавите своје учешће Удружењу, као и да на рачун Удружења извршите уплату конзумације у износу 1600,00 динара. Козумација укључује вечеру и пиће. Деца до 10 година не плаћају конзумацију. Пуна четири сата ћемо се дружити, разговарати, погледати најновије слике из Ливањског поља, разменити информације, послушати пригодан програм у извођењу наше даровите деце.

Понесите добро расположење, позитивне мисли, успомене на завичај и обавезно дођите. Чекамо вас 15.јуна.

Пријаве и уплате

Пријаве и уплате за Донаторско вече примају се на:

–       Мејл адресе:bonip.bg@gmail.com или o.radeta@gmail.com

–       Телефоном: 0646155073 Никола Петровић или 0642923224 Оливера Радета

Уплате конзумације за Донатроску вечеру у износу 1600 динара можете извршити на рачуне Удружења:

–       за динарске уплате на рачун бр 160-380800-45 са позивом на број 1506

–       за уплате са подручија Републике Српске и Федерације БиХ на рачун број 35000066000са позивом на број 1506

На исте бројеве рачуна може се током године извршити уплата додатних средстава донације према личној жељи и могућности донатора.

Како до ресторана БОСС?

Ресторан БОСС налази се у Сурчину, са леве стране пута од Новог Београда, у непосредној близини скретања за Аеродром, преко пута бензинске пумпе Кнез петрол. Ресторан има паркинг. Они који долазе градским превозом имају на располагању линије ГСП: 72, 601,602,603,604 и 610.

Шта укључује цена Донаторске вечере:

Конзумација за Донаторску вечеру укључује: закуп сале, вечеру и пиће. Мени за Донаторску вечеру чини: предјело, пита, телећа чорба, свињско печење, салата, кафа. У понуди ће бити широк асортиман алкохолних и безалкохолних пића није количински ограничено.

1 thought on “Позив на Донаторско вече

  1. Повратни пинг: Позив на Донаторско вече | Јадовно 1941.

Затворено за коментаре.