Сачувајмо етнографску баштину Ливањског поља!

Обраћамо се свим Србима пореклом из села Ливањског поља који поседују оригиналне делове мушке и женске народне ношње и рукотворина, имају сазнања о оригиналном начину њихове израде или су упућени у музичко стваралаштво Срба Ливањског поља да се обрате Удружењу и/или доставе фотографије, скениране фотографије са описом предмета и другим детаљима или снимке. У вези ове активности можете контактирати Јасну Вујичић: panonke.pancevo@gmail.com или 065 220 3456.

Драги Ливњаци и Граховљани!

Наш завичај поседује богату етнографску баштину. Не дозволимо да буде заборављена или преузета као богатство других.

Удружење Огњена Марија Ливањска предузима прве кораке на заштити ове баштине и обраћа вам се позивом да учествујете у овом важном послу.

Наш парох, отац Жељко и Јасна Вујчић – координатор Удружења на пројекту очувања српске етногрфске баштине Ливањског поља, већ здушно раде на прикупљану оригиналних рукотворина и делова српске мушке и женске народне ношње, те је Удружење у поседу неколико веома вредних примерака.

Током наредног периода Јасна Вујчић ће са својим тимом сарадника наставити прикупљање и поправку оригиналних рукотворина и народне ношње, сачинити записе о начину њихове израде и њиховој употреби, али и приступити снимању оригиналног извођења српске музичке баштине Ливањског поља.