Прослављена слава цркве у Ливну и Губину

Празник Успења Пресвете Богодродице, коме је црква у Ливну и посвећена, прослављен је и ове године молитвено, уз присуство верног српског православног народа ливањског. Свету Литургију служили су отац Александар Рељић, парох граховски, отац Слободан Кљајић, парох гламочки и отац Жељко Ђурица, парох лијевањски. Литургијско славље и ове године увеличали су својим присуством војници ОС БиХ, који тренутно бораве у Ливну.

Након благосиљања славског кољива и колача, у пригодној бесједи присутнима се обратио отац Александар, честитајући свима празник и говорећи о Пресветој Богородици као помоћници и заштитници рода људског.

Празнично славље настављено је у сали парохијског дома, гдје је био припремљен славски ручак уз помоћ вриједних парохијанки и куме Стојке Градине , којој се и овим путем срдачно захваљујемо.

Следећег дана, 29. августа, на празник Нерукотвореног Образа Господа Исуса Христа, свету Литургију у цркви Успења Пресвете Богородице у Губину служио је парох лијевањски и администратор губински отац Жељко Ђурица. Своју црквену славу парохијани губинске парохије  прослављају на овај празник, на који се некада на сабору окупљао вјерни народ у великом броју.  И ако у доста мањем броју него прије, вјерници ове парохије и даље истрајавају чувајући своју традицију и црпећи духовну снагу, управо на литургијским окупљањима у својој цркви.

Након свете Литургије и благосиљања кољива и колача, услиједио је славски ручак а дружење је настављено уз играње балота и пјесму.

Нека Господ Бог и Пресвета Богородица буду свима на помоћи, како би смо окупљајући се и прослављајући име Господње, нашли утјеху и духовну радост, на корист и спасење свих нас.

парох лијевањски и губински,

протојереј-ставрофор Жељко Ђурица