Почели радови на обнови цркве у Рујанима

У четвртак 11. септембра 2014. године, почели су радови на обнови цркве Покрова Пресвете Богородице у Рујанима, који припадају парохији Губинској. Обнову ове цркве заједно спроводе Управа парохије Губинске и Удружење Огњена Марија Ливањска. Почетку радова је претходио молебан за успешно окончање радова, који је служио надлежни парох отац Жељко Ђурица. У овој првој фази радова биће урађено следеће:

  • поравњање земљишта око цркве тако да киша и површинске воде имају природан пад за отицање од цркве;
  • постављање олука од обојеног лима;
  • замена попуцале камене греде изнад улазних врата у цркву бетонском гредом;
  • уградња затезне сајле која би учврстила зидове цркве;
  • израда естрижа на поду (као припрема за подне керамичке плочице);
  • малтерисање унутрашњих зидова цркве и иконостаса;
  • уградња кровне ламперије;

Предвиђено је да ови радови трају 10 дана, након чега ће се наставити са постављањем керамичких плочица. Надамо се да би на овај начин груби радови на обнови цркве били готови до празника Покрова Пресвете Богородице (14. октобра), који је и слава ове цркве. У следећим фазама би се приступило обнови зида око црквене порте и гробља, као и опремању унутрашњости цркве.

Користимо ову прилику да још једном позовемо све оне пореклом из Рујана, као и друге људе добре воље, да помогну обнову ове светиње уплатом прилога.

Више о пројекту обнове цркве можете прочитати овде: https://omlivanjska.com/projekti/projekatrujani/

Списак досадашњих прилога можете наћи овде: https://omlivanjska.com/projekti/projekatrujani/priloznici/

Инструкције за уплату прилога

За уплате из Србије: Сврха уплате – прилог за цркву у Рујанима; прималац – Удружење ОМЛ; рачун примаоца – 160-380800-45; позив на број – 14102014

За уплате из БиХ: Сврха уплате – прилог за цркву у Рујанима; прималац – Удружење ОМЛ; рачун примаоца – 551-72077032321-17; позив на број – 14102014.