Ливањско вече и скупштина Удружења

У суботу 12. марта т.г. у сали КЦ Чукарица одржана је Шеста седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска. Скуп је благоловио отац Мирко Јамеџија.

Након усвајања Дневног реда и избора чланова радних тела, Скупштина је верификовала пријем у чланство нових 26 чланова, усвојила Годишњи извештај о раду са финансијским извештајем за 2015. годину, као и План рада за 2016. годину.

У конструктивној атмосфери разговарало се о новим активностима које би могле допринети бољем положају ливањских Срба, активнијем укључењу у решавање питања од интереса за живот српске заједнице, као и очување њихове имовине.

Скупштини је присуствовао и заменик председника Одбора за дијаспору Скупштине Републике Србије, господин Миодраг Линта, који се обратио присутнима информацијама о покретању месечника Српско коло, као и акцији евидентирања имовине избеглих и расељених Срба, разлоуима њеног покретања и начину реализације.

Након Скупштине, у ресторану Ваша трпеза настављено је дружења Ливњака, до касних вечерњих сати. Ливањско вече обележено је присним разговором земљака, уз дискретну музику и добро послужење. Била је то лепа прилика да се после много година сретну људи који се дуго нису видели.

Овом приликом захваљујемо се власнику ресторана Владимиру Шуњки и особљу на љубазности.