Давид Ковачић проглашен најбољим учеником ХБЖ

У организацији Федералног министарства образовања и знаности, у понедељак 5.децембра у Мостару је одржана свечана додјела награда најбољим ученицима основних и средњих школа у Федерацији БиХ у школској 2015/2016.години. Међу најбољим ученицима је и наш Давид Ковачић из О.Ш. „Иван Горан Ковачић“ Ливно, који је проглашен најбољим учеником основних школа ХБЖ/Кантона 10.

Давид је рођен у Ливну 2001. године. Редовно је завршио Основну школу Иван Горан Ковачић у Ливну, по деветогодишњем плану и програму. У свих девет разреда је на крају имао закључене све петице. Једну годину је био у математичкој секцији, неколико година је био у спортској секцији ”Горан”, а глумио је у школским представама и приредбама током свих девет разреда.

Паралелно са основном школом, од трећег разреда од трећег разреда Давид је уписао и Основну музичку школу ”Фрањо С. Вилхар”у Ливну, инструмент кларинет, те основну музичку завршио са одличним успехом. Учествовао је и на Првом (2015. године) и Другом (2016. године) интернационалном конгресу кларинетиста у Травнику. Члан је и Градске лимене глазбе од 2013. године, где је у почетку свирао кларинет, а сада саксофон. Између осталог, наступио је и на отварању изложбе ”Срби Ливањског поља – трајање кроз векове” у Београду. Од 2007. године, члан је Tae kwon do клуба ”Магоне” из Ливна, са којим је учествовао на многим такмичењима у БиХ и иностранству, освојивши до сада осам медаља.