Зашто?

Сваки човек својим мртвима постави обележје, као спомен да су постојали и свет својим животом обдарили. Сваки народ, онима који су за њих у ратовима гинули, подигне обележје, за спомен на њихову жртву. Дирати у те спомене мртвима је вандалски чин јер значи, не пуко рушење камена, већ узнемирење душе покојника која живе не може у том чину зауставити.

Такав вандалски чин догодио се неког од претходних дана (или ноћи) у селу Челебић, на спомен-гробљу на Барјаку. Спомен-плочу са именима страдалих Челебићана у рату 1992-1995.године, непозната особа (или особе) су у безумном чину мржње разлупале. Тиме су повредили осећања не само Срба него сваког човека који поштује своје и туђе покојнике и успомене. Овакви догађаји не доприносе достојанству и спокојном животу људи, ма које вере и нације били, а верујемо и да не одражавају ставове, нити имају подршку, већине становника општине Ливно.

Цео случај је пријављен надлежним органима и очекујемо њихово искрено ангажовање на проналажењу и санкционисању починиоца.

Удружење Огњена Марија Ливањска