Председник Општине Сурчин примио представнике Удружења ОМЛ

У среду 4. октобра, председник Градске општине Сурчин г. Стеван Шуша примио је председника Удружења Огњена Марија Ливањска г. Николу Петровића, као и чланове Удружења, г. Тодора Бошковића и г. Владу Маљковића. Састанку су присуствовали и г. Предраг Барош, председник Омладинског одбора СНС Сурчин и гђа. Десанка Покрајац, секретар Општинског одбора СНС Сурчин, обоје пореклом из ливањског краја. Иницијатор састанка је био народни посланик г. Миодраг Линта, који је, због заседања Народне Скупштине, био спречен да лично присуствује састанку.

Током састанка, представници Удружења Огњена Марија Ливањска су упознали г. Стевана Шушу са радом Удружења на окупљању српског народа пореклом из Ливњског поља у циљу помоћи сународницима који и даље живи на тим просторима, обнови и очувању духовне и културне баштине, те идентитета народа са овог подручја. Ово је посебно важно имајућу у виду велики број становника општине Сурчин који потичу са простора Ливањског поља.

Председник општине је пружио своју подршку раду Удружења и упознао присутне са могућностима општинске управе да помогне реализацију планираних активности у оквиру програмских и статутарних могућности Општине. Нагласио је да му је и као председнику општине и као припаднику српског православног народа драго да у Сурчину постоји удружење које на овакав начин ради и чува везе међи Ливњацима, без обзира где се налазе. Након што је упознат са свим оним што је Удружење урадило и планира да уради, г. Шуша је истакао да овакав систем рада и организације може послужити као пример и за друга слична удружења.

20171004_153634