Аранђеловац: Отварање изложбе ”Срби Ливањског поља – трајање кроз векове”

Pozivnica ispravljena

Изложбу експоната и фотографија коју је, са благословом Његовог Преосвештенства, тадашњег владике бихаћко-петровачког господина Атанасија, припремило Удружење Огњена Марија Ливањска у жељи да осветли део своје богате културне и духовне заоставштине и бурне историје, а која је приказана у Београду, Бања Луци, Новом Саду, Лондону и Бијељини, имаће прилику да виде и грађани Аранђеловца.

Са благословом Његовог Преосвештенства владике шумадијског Господина Јована, изложба ће бити свечано отворена у суботу 04. новембра т.г. у 17 часова, у сали парохијског дома при цркви Светог Арханђела Гаврила у Аранђеловцу.

Аутори изложбе су: проф др Вељко Ђурић Мишина и Радован Пилиповић.

Протојереј Милован Ранковић ће одржати поздравну беседу, а присутнима ће се обратити и гост из Брчког – отац Жељко Ђурица иначе парох лијевањски до јануара 2017. године; Немања Девић, историчар; као и представник Удружења ОМЛ.

У уметничком делу програма учествују: Душан Важић, гуслар и хор удружења пензионера Аранђеловца Треће доба.

Водитељ програма Оливера Радета.

Одржавање изложбе помогли су: Управа за дијаспору и везе са Србима у региону МСС РС; Штампарија покрајинске владе АП Војводине; Штампарија Сајнос Нови Сад; Igepa cartacell doo, Београд; Парохија лијевањска; црква Светог Арханђела Гаврила, Аранђеловац; Будо Симоновић, новинар из Подгорице; Јово Бајић, новинар из Београда и бројни чланови Удружења ОМЛ.