Додела награде ”Извор”

На шести књижевни конкурс за најлепше песме и најлепше приче о завичају, који расписују Представништво Републике Српске у Србији и Фондација Радост из Београда, ове године је приспело 308 радова из Србије, Републике Српске, Црне Горе и расејања.

Жири, у саставу: Гордана Влаховић, из Београда, Милан Михајловић из Косовске Митровице и Јелена Ћирић из Чешке, издвојио је у ужи избор за најуспешније је прогласио: Желимир Новаковић за најљепшу пјесму и Марија Пргомеља за најљепшу причу. Новаковићу је награда припала за пјесму „На огњишту”, Марији Пргомеља за причу „Курс креативног писања”.

Победницима овогодишњег књижевног конкурса награде Извор уручио је директор Представништва Републике Српске у Србији, Млађен Цицовић, на свечаности одржаној 14. децмбра т.г. у Удружењу књижевника Србије у Београду.

Удружење Огњена Марија Ливањска, на позив Представништва Републике Српске, присуствовало је овој свечаности, а представљала нас је госпођа Ратка Канлић, члан Удружења.

Свим учесницима у конкурсу желимо да и даље пишу и својим стиховима и топлим и лепим речима о завичају обрадују и себе и читаоце.

Честитамо победницима и желимо им успех и још много награда у будућности.