Одржана 10. скупштина Удружења Огњена Марија Ливањска

У суботу 13. јуна т.г. у сали Удружења Милутин Миланковић у Београду одржана је Десета седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска. Скуп је благословио отац Мирко Јамеџија.

Милош Дамњановић је отворио седницу и поздравио чланове Удружења.

Након усвајања Дневног реда, избора чланова радних тела, чланови Удружења усвојили су следећа акта:

– Верификацију пријема у чланство нових 16 чланова,

– Записник са Девете Скупштине,

– Годишњи извештај о раду са финансијским извештајем за 2019. годину,

– План рада за 2020. годину.

На седници се разговарало о разним питањима везаним за живот Срба на подручју Ливна и Ливањског поља, начину решавања правно административних и имовинских питања, о пројектима Удружења које треба финализирати, као и новим активностима које треба предузети како у области положаја и живота ливањских Срба, тако и очувања свеколике српске баштине. Ана Кришто, члан Удружења ОМЛ из Ливна детаљније је известила присутне о раду Допунске школе српског језика и књижевности „Јован Сундечић“, као и активностима у вези са првим пробама фолклорне групе уз кореографску помоћ КУД „Будућност“ из Гламоча.

Овом приликом Удружење ОМЛ се захваљује Удружењу Милутин Миланковић које је уступило своје просторије за одржавање наше Скупштине.

Усвојени извештај о раду у 2019. години са планом активности за 2020. годину можете наћи овде: https://omlivanjska.com/about/izvestaji-i-akta/

Управни одбор