Одржана 13. Скупштина Удружења Огњена Марија Ливањска

У недељу, 5. марта 2023. године у Великој сали ГО Звездара, одржана је Тринаеста седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска, коју је, као и претходних година, отворио Милош Дамњановић, члан УО Удружења. И овог пута седницом је председавала Дијана Ковачић.

Након избра чланова радних тела и усвајања Дневног реда, чланови Удружења су верификовали пријем у чланство петнаест нових чланова који су Удружењу приступила после 10.априла 2022.године, а затим су разматрали  и усвојили следећа акта:

  • Записник са Дванаесте Скупштине,
  • Десетогодишњи извештај о раду са акцентом на извештај за 2022.годину са финансијским извештајем,
  • План рада за 2023. годину,
  • Реизбор Председника Удружења, Николе Петровића, за наредни мандатни период.

Чланови Удружења су изнели конструктивне предлоге у вези са даљим радом Удружења и реализацијом планираних послова и пројеката, које ће УО имати у виду приликом дефинисања активности. Посебно ће се обратити пажња на предлог изналажења начина пружања потпоре свештеничкој породици у Парохији лијевањској, као и озбиљнијој организацији за наступ на Сајму завичаја у Новом Саду у 2023.години.

На седнци Скупштине разматрана су и питања везана за живот Срба на подручју Ливна, појединачне пројекте, планиране радове за предстојећи период, односу са другим удружењима и пројектима који се реализују у њиховој ораганизацији  исл.

Захваљујемо се члановима Удружења ОМЛ на одговорном приступу раду Скупштине, како својим присуством тако и активним учешћем у раду.

Управни одбор