ОДРЖАНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ОМЛ

Четрнаеста Скупштина Удружења одржана је у недељу, 24. марта т.г. у сали ГО Врачар.

Као и ранијих година седницу је отворио Милош Дамњановић, члан УО Удружења, а потом је Дијана Ковечаић преузела председавање.

Након избра чланова радних тела и усвајања Дневног реда, чланови Удружења су верификовали пријем у чланство четрнаест нових чланова који су Удружењу приступила после 5. марта 2023. године, а затим су разматрали  и усвојили:

  • Записник са Тринаесте Скупштине,
  • Извештај о раду Удружења у 2023.години са финансијским извештајем,
  • План рада за 2024. годину,
  • Одлуку о избору чланова УО за наредни мандатни периода,
  • Одлуку о повећању чланарине.

Нови чланови Управног одбора, који ће ту функцију обављати у наредном периоду су, Срђан Добрица и Тихомир Ерцег, док су реизабрани досадашњи чланови: Гордана Достанић, Дијана Ковачић, Милиш Дамњановић, Жељко Росић, Синиша Јагодић и Горан Арнаут. Председник Удружења, Никола Петровић, члан је УО по функцији. Досадашњи чланови, Влада Маљковић и Аљоша Вулета, иступили су из чланства из разлога приватне и пословне заузетости, који их спречавају да дају пун допринос раду Управног одбора. Господи Маљковићу и Вулети се захваљујемо на досадашњем ангажовању, а Срђану Добрици и Тихомиру Ерцегу честитамо избор.  

Чланови Удружења су изнели конструктивне предлоге у вези са даљим радом Удружења и реализацијом планираних послова и пројеката, које ће УО имати у виду приликом дефинисања активности.

Разматран предлог редовне уплате парохијала за парохије на подручју Ливна. Такође, чланови Удружења информисани су о представљању Удружења, приказивању изложбе „Срби Ливањског поља-трагови кроз векове“ и промоцији књиге Буда Симоновића Огњена Марија ливањска, у Чикагу, Милвокију и Орланду, марта ове године. Испред Удружења у Америци су били, поред почасног члана и аутора књиге Буда Симоновића, Милош Дамњановић и Весна Радета.

Захваљујемо се члановима Удружења ОМЛ на одговорном приступу раду Скупштине, како својим присуством тако и активним учешћем у раду. Управни одбор