У Брчком одражана промоција књиге Огњена Марија ливањска

У сали Културног центра „Патријарх Павле“ у Брчком, синоћ (18.априла т-г) је одржана промоција књиге Буда Симоновића Огњена Марија ливањска.

Позив за представљање брчанској публици дела тешке, страдалничке историје ливањских Срба, Удружењу ОМЛ упутио је Конзервативни клуб из Брчког, на чијем челу је Милош Суботић.

Промоцији су присуствовали: Будо Симоновић, аутор књиге, Никола Петровић, председник Удружења, Гордана Достанић, председник УО Удружења, као и чланови Удружења Светлана Петровић, отац Жељко Ђурица, парох колобарско-грабовачки (некада парох лијевањски) и његова супруга протиница Мира Ђурица.

Скуп је отворио Цвијан Пајкановић из Конзервативног клуба, а догађај је увеличан песмом о страдању Срба „Ој, девојко преко Дрине“, која је извела етно група „Босиљак“ из Брчког.

Публика је са изузетном пажњом пратила филм „Страдање ливањских Срба“, аутора Радомира Врућинића, у производњи ТВ Храм, потом представљање књиге и потресне описе страдања цивилних жртава, као и документарни приказ снимака из НДХ и снимака ексхумације из јаме Равни Долац (1991.године) из личне архиве Буда Симоновића. И овим путем захваљујемо се Конзервативном клубу и о.Жељку Ђурици на позиву и срдачном дочеку.