Промоција књиге Огњена Марија ливањска – манастир Богородице Тројеручице

У недељу, 21.априла т.г, у манастиру Богородице Тројеручице, на Авали, одржана је промоција књиге Буда Симоновића Огњена Марија ливањска.

            Након Свете литургије и послужења, игуманија манастира, мати Злата, позвала је присутне да послушају представљање  књиге која говори о тешким злочинима почињеним над ливањским Србима лета 1941.говине. 

            Књига је представљена разговором са аутором, а одломке из књиге читали су: Дијана Ковачић и Никола Петровић.

            Мати Злата је упознала присутне да је књигу, коју представљамо, добила од нашег земљака, почившег Небојише Мајсторовића, те да је, то дирљиво штиво, препоручила почившем митрополиту Амфилохију, који се, потресен судбинама описаним у књизи, заложио за штампање и промоцију новог издања, те да је, у њеном дому, посетио и Милицу Маљковић, једну од преживелих ливањских страдалника.

            У знак захвалности за организацију овог догађаја и дугогодишњу приврженост нашем раду, Удружење ОМЛ је игуманији манастира уручило икону Светих свештеномученика и новомученика ливањских.

Мати Злата је даровала Буду Симоновићу икону Свете Марије Гачинске.

Напоменимо и то да се мати Злата управо вратила из Русије где је присуствовала приказивању филма о светици гачинској, под називом „Сила се Божија у немоћи приказује“, ауторке Јелене Мићић. За непосредно ангажовање у реализацији овог филма, мати Злата је, као и ауторка, одликована орденом РПЦ 

            Из Удружења ОМЛ представљању књиге су присуствовали: Никола Петровић, Гордана Достанић, Дијана Ковачић, Жељко Росић, Весна Радета, Влада Маљковић, Саша Росић, Светлана Петровић и Љубомир Бошковић.