Poziv na drugu Skupštinu Udruženja Ognjena Marija Livanjska!

Druga sednica Skupštine Udruženja Ognjena Marija Livanjska održaće se 9. decembra 2012. godine u sali Skupštine Opštine Zvezdara, Bulevar Kralja Aleksandra 77 (bivši Bulevar Revolucije, u blizini Vukovog spomenika), sa početkom u 11 sati.

Ovom prilikom pozivamo sve članove Udruženja, kao i one koji su zainteresovani da saznaju više o radu Udruženja i postanu njegovi članovi, da nam se pridruže.

Sednica Skupštine je prilika da se sazana više detalja o aktivnostima realizovanim od oktobra ove godine, kada je doneta odluka o obnavljanju rada Udruženja. Predsednik Udruženja i članovi Upravnog odbora predstaviće i plan aktivnosti za 2013. godinu.

Prva akcija koju će Udruženje organizovati, u saradnji sa parohijom Lijevanjskom, je podela Božićnih paketića srpskoj deci u Livnu i okolnim selima, kao i samohranim staračkim domaćinstvima.

Jedan od glavnih ciljeva u 2013. godini je omasovljavanje članstva, kao i formiranje pododbora u saradnji sa kontakt osobama u mestima sa većom  koncentracijom nekadašnjih žitelja Livansjkog polja, o čemu će biti više reči na Skupštini.  Takođe, u 2013. godini planira se i održavanje skupa o migracijama i progonima srpskog naroda iz Livanjskog polja, kao i uslovima za povratak. Udruženje planira da sačini objedinjenu evidenciju lica koja imaju nameru da koriste sredstva posebnih fondova namenjenih obnovi kuća, a u cilju obezbedjenja adekvatne informativno-administrativne pomoći.

Polovinom 2013. godine biće organizovano i zabavno druženje Livnjaka u Beogradu, na koje će biti pozvani svi članovi Udruženja i njihovi prijatelji.

Na Skupštini će biti reči i o definisanju načina obnove i održavanja pravoslavnih crkava i grobalja na teritoriji Livanjskog polja.

Kako će o svim navedenim temama Skupština raspravljati u cilju donošenja relavantnih odluka,  pozivamo vas da u tome neposredno učestvujete!