Зашто негујемо културу заборава?

У понедељак, 22. децембра т.г, у просторијама Факултета политичких наука у Београду одржана је трибина под називом „Зашто негујемо културу заборава“, у организацији студентске организације Српски политички форум и УГ Јадовно Бања Лука-Београд.

Љубазношћу организатора на овом скупу се представило у Удружење Огњена Марија Ливањска получасовним излагањем председнице УО Удружења, Гордане Достанић, о културној, верској и историјској заоставштини Срба са подручија Ливна.

Пред пуном слушаоницом 1 ФПН, господин Душан Басташић, председник УГ Јадовно 1941. изнео је уводно излагање са низом чињеница о страдању Срба током лета 1941.година у комплексу логора Јадовно-Паг, као и активностима УГ на очувању истине о српском страдању и неговању сећања на жртве.

Такође, аудиторијуму се обратио и господин Миленко Јахура, председник Српског националног друштва Пребиловци, са изглагањем о страдању херцеговачких Срба у Независној држави Хрватској.

Опширније извештаје можете погледати овде: http://www.jadovno.com/jadovno-slana-metajna/articles/prekinuti-sa-kulturom-zaborava.html#.VJi32ANkLQ и овде: http://www.slobodnahercegovina.com/sami-smo-krivi-zasto-negujemo-kulturu-zaborava/

Видео-запис излагања говорника можете погледати овде:

Душан Басташић: https://www.youtube.com/watch?v=Ci_fmt5DXLY

Гордана Достанић: https://www.youtube.com/watch?v=qeP_8so8oT0#t=917

Удружење ОМЛ