Потпредсједник ФБиХ Милан Дуновић у посети СПЦ Ливно

У сриједу 15.04.2015.године, подпретсједник Федерације БиХ г. Милан Дуновић са сарадницима посјетио је Ливно и Српску православну парохију лијевањску. Током посете, гости су обишли цркву Успења Пресвете Богородице и спомен-капелу Св. Великомученице Марине, а овом приликом су упознати и са историјатом ових светиња.

Домаћин за ову прилику је била Управа парохије лијевањске (парох лијевањски отац Жељко Ђурица) а састанку је  присуствовао и о. Срђан Белензада, намјесник манастира Веселиње из Гламоча. Касније се прикључио и предсједник СГВ из Ливна, Димитрије Томић као и Драгомир Петровић испред Удружења Повратника.

Састанак са потпредсједником Дуновићем био је конкретан, конструктиван, и протекао у лијепом расположењу. Ова посјета је имала за циљ да се новоизабрани подпретсједник  из прве руке и на лицу мјеста  упозна са ситуацијом у којој се налази повратничка популација у Кантону 10 а коју чине углавном православни Срби.

Домаћин је на почетку  састанка поздравио госте, пренио поздраве Епископа бихаћко-петровачког Атанасија и напоменуо да се овај састанак одржава уз благослов Његовог Преосвештенства. У  наставку је Потпредсједник  Дуновић упознат  о потешкоћама с којима се сусреће народ у Ливну и селима Доњег ливањског поља, а такође и у селима Маловани, Равно и Вуковско које припадају општини Купрес  као и о ситуацији у Грахову, Дрвару и Гламочу.  Такође је било говора о Удружењу Огњена Марија Ливањска које свесрдно пружа подршку Српској Православној Цркви и нашем народу у овом крају и о пројектима и плановима за ову годину.

На крају је домаћин захвалио присутнима за ову посјету са жељом за што бољу сарадњу у наредном периоду како би се побољшали услови живота у овом кантону. У том смислу је г. Дуновић обећао подршку, истакнувши да је први пут у Ливну али не и последњи и да ће учинити све како би анимирао оне субјекте који имају средства намјењена одрживом повратку.

Након Ливна, г. Дуновић и сарадници су обишли повратничка села Доњег ливањског поља.

УПРАВА ПАРОХИЈЕ ЛИЈЕВАЊСКЕ

ПОВЕЗАНА ВЕСТ: http://potpredsjednikfbih.gov.ba/potpredsjednik-fbih-milan-dunovic-posjetio-livno/