Делегација Удружења Огњена Марија Ливањска код епископа Атанасија

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије је данас, у уторак 15. септембра 2015. године, примио у молитвено-радни састанак делегацију Удружења Огњена Марија Ливањска, коју су чинили протојереј-ставрофор Жељко Ђурица, парох лијевњански, Господин Никола Петровић, председник Удружења Огњена Марија Ливањска и Господин Милош Дамјановић, члан Управног одбора овог Удружења. Састанку је присуствовао и учествовао у његовом раду секретар Епархије протојереј Здравко Богојевић. На састанку се разговарало на разне теме из активности Удружења Огњена Марија Ливањска које спроводе на широком подручју Ливањског поља и у дијаспори, а нарочито у Београду у Србији, гдје је услед историјских околности доста правосланих Ливњанаца отселило.

Једна од главних тема састанка била је припрема Спомен-капеле Ливањских Мученика, посвећене Светој Великомученици Марини, у Ливну за освећење, које се планира да буде, ако Бог да, на дан Огњене Марије 2016. године.

У том правцу предстоји један од захтевнијих радова а то је одсликавање спомен-капеле и костурнице, које подразумјева изналажење и финансијских средстава и адекватних фрескописаца. Поред овога Епископ Атанасије и су гости разговарали о животу преосталих православних вјерника и о одржавању православних гробаља села Ливањског поља.

Епископ и његови гости су чврсто одлучили да уложе све своје снаге у стварању услова за потпуно враћање живота Српској Цркви и народу у Ливну и Ливањском пољу.