Подела дечијих пакетића: у славу и част Светом Сави

У Недјељу по Богојављењу 24.јануара 2016. године након служења Свете Литургије  почела je прослава Светог Саве, првог архиепископа српског. Након литургије благосиљан је  колач и кољиво, које већ традиционално спрема неко од ученика са својом породицом.  Дјеца лијевањске парохије су у цркви Успења Пресвете Богородице у Ливну, рецитовала пјесме посвећене овом великом светитељу нашега рода. Овом приликом, отац Жељко  је дјеци уручио поклон-пакетиће које је спремило и донирало Удружење Огњена Марија Ливањска.  Уз послужење у сали парохијског дома, ученици Давид Ковачић и Стефан Ђурица одсвирали су на кларинету светосавску химну и похвалну пјесму Пресветој Богородици. Затим је приказан  документарни филм: Биографија Светог Саве (https://www.youtube.com/watch?v=D1pUwfDfQsM) гдје су присутни имали прилику упознати се или присјетити,  живота и рада светитља нашег Саве.

У сриједу, на сам дан Светога Саве, после богослужења у Ливну, и вечерњег богослужења у цркви светог пророка Илије у Црном Лугу, дјеци црнолушке парохије уручени су такође пакетићи.

Такође, након литургијског богослужења, подјелу пакетића, рецитације и сватосавско дружење организовао је парох купрешки, отац Марко Ђурић у селима Равно и Маловани.

Овом приликом захваљујемо се на сарадњи оцу Марку, господину Јањић (Николе) Пери, Удружењу Огњена Марија Ливањска и свима који су помогли да дјеца у овим крајевима осјете дух светосавља и православља.