Позив – Кошење гробља и споменика на Барјаку у Челебићу

На иницијативу неколицине Челебићана покренута је иницијатива сакупљања новчаних средстава за кошење и одржавање сеоског правсолавног гробља и спомен-гробља на Барјаку.

Годинама уназад, уз велике напоре, кошење, чишћење и остале радове на одржавању два гробља у селу Челебић обављали су најчешће исти људи, тада становници села и њихови потомци, као и они који најчешће одлазе у Челебић. Како је тај посао обиман а број људи који имају могућности и вољу да то обаве мали, покренута је идеја за трајно решење ове заједничке обавезе. Дошло се на идеју да се пронђе особа која би за новчану надокнаду два пута годишње покосила, очистила и довела у пристојно стање сеоско гробље и спомен-гробље. Вредност овог посла је 150КМ по једном кошењу оба гробља, са тачно описаним радовим које треба обавити.

Сеоско гробље у Челебићу

Несрећна судбина српског православног народа села Челебић довела је до тога де више нема ко то да уради, зато молимо све Челебићане и њихове потомке да у складу са својим могућностима подрже ову акцију и на тај начин се одуже својим прецима, како би ова активност била дуготрајно решење.

Особе за контакт су Црногорац Раде (064-2471921), Вујановић Чедо (064-3552668) и Никола Петровић (064-61-55-073).

Уплате можете извршити и на рачун удружења Огњена Марија Ливањска број: 160-380800-45 са позивом на број 3006, сврха уплате село Челебић.