Пријавите се за гласање у одсуству на локалним изборима у општини Ливно

Позивамо Србе са подручија Ливна, који имају бирачко право у БиХ, а живе ван територије општине Ливно, да се региструју за гласање у одсуству за локалне изборе који ће се одржати у свим општинама у БиХ. На изборима за Општинско Вијеће Ливна биће кандидована и српска листа. Са око 300 гласова постоји могућност да изгласамо бар једног одборника са српске листе, те не треба дозволити да и овога пута останемо без представника у органима општине Ливно. 

Централна изборна комисија БиХ донела је Одлуку о расписивању и одржавању Локалних избора у Босни и Херцеговини 2016. године.

Избори ће се одржати у недељу, 02. октобра 2016. године.

У складу са законским прописима, сви држављани БиХ који живе у Србији (као и било где друго у иностранству), а имају бирачко право (имају држављанство и личну карту издату у БиХ) могу то своје право остварити тако што ће гласати или: 1) на бирачком месту у најближој амбасади или 2) поштом (гласачки листић се доставља поштом, и враћа поштом).

Коначни рок за пријаву за гласање у иностранству је 19. јул 2016. године.

Пријављивање за гласање у иностранству је врло једноставно. Потребно је одштампати, попунити и поштом послати образац ПРП-1 који можете преузети овде (кликните): OBRAZAC PRIJAVE ZA GLASANJE IZVAN BiH PRP-1 или на овом линку: http://www.izbori.ba/Documents/Lok_izbori_2016/Biraci_Glasaci/Prp_Obrazac_Izvan_BiH_Lok_2016-bos.pdf

НАПОМЕНЕ КАКО ПОПУНИТИ:

  • Свима препоручујемо да у рубрици ”Статус у којем боравите изван БиХ” штиклирате опцију 1. – Привремени боравак изван БиХ.
  • Свима који живе довољно близу амбасаде БиХ у Београду (или главном граду друге земље у којој живе) и одлуче се да гласају у амбасади, препоручујемо да у пољу број 10. ”Означите начин гласања” штиклирају ”Гласање у ДКПБиХ” те испод тога напишу Србија-Београд (ако живе ван Србије навести амбасаду у главном граду земље у којој живе). Они који нису у могућности да гласају у амбасади могу одабрати опцију ”Гласање путем поште”.
  • Уз попуњен образац потребно је доставити и фотокопију важеће личне карте БиХ.
  • Попуњен образац потребно је послати на следећу адресу: Избори у БиХ, Поштански претинац 451, 71 000 Сарајево, Босна и Херцеговина

Ради преузимања бланко обрасца за пријављивање за гласања, као и за сва питања, можете се обратити председнику Удружења ОМЛ Николи Петровићу на 064 615 5073