Прослављена слава цркве у Губину

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког, слава цркве у Губину је и ове године прослављена уз велики број верника који су се сабрала поводом великог празника Успења Пресвете Богородице, коме је ова црква и посвећена. По устаљеној традицији, народ парохије Губинске се окупља да прослави своју храмовну славу дан по Великој Госпојини, на дан који је црква посветила Нерукотвореном Образу Господа Исуса Христа, у народу познатом као Убрус.

Пред великим бројем верника Свету Литургију служили су отац Слободан Кљајић, парох гламочки, отац Саша Црљић, парох дрварски, отац Савко Плавшић, парох граховски, те надлежни парох, отац Жељко Ђурица. За певницом су одговарали парох Срђан Белензада, парох веселињски, и отац Синиша Сердар, парох дрварски. Кум славе био је Мирко Јурић из Губина.

Након богослужења, у порти храма је припремљен ручак за неколико стотина окупљених. У лепој атмосфери, уз традиционалну крајишку песму, окупљени су се задржали до касних поподневних сати. По порти губинске цркве вијугало се коло као у неким прошлим временима. Радосни су били и они који данас живе у парохији губинској, као и они који су за тај дан дошли из других делова Босне и Херцеговине као и Србије. Растали су се уз одлуку да се и у будуће окупљају у Губину на овај дан.

Парохија губинска се овом приликом захваљује свима онима који су уложили труд да увеличају славу овога храма!