Пријава за гласање из иностранства у новој Канцеларији завичајних удружења Кантона 10

Српска завичајна удружења из општина Дрвар, Босанско Грахово и Ливно користе прилику да информишу јавност да је са радом почела заједничка Канцеларија завичајних удружења из Кантона 10. Ову канцеларију ће користити представници Удружења Дрварчана, Удружења Граховљана и Удружења Огњена Марија Ливањска, чија су седишта у Београду. Адреса Канцеларије је Булевар Милутина Миланковића 120б, локал 26 (преко пута Арена Спорт-а).

Међу првим заједниким акцијама које ће ова три Удружења спровести је кампања за регистрацију гласача за опште изборе који ће се одржати у БиХ у октобру 2018. године. Пре свега, задали смо себи задатак да анимирамо што више Срба пореклом са ових простора и са правом гласа које живе ван Босне и Херцеговине да се пријаве за гласање изван БиХ.

Једино на овај начин можемо допринети томе да српски народ који живи на територији Кантона 10 (општине Дрвар, Босанско Грахово, Гламоч, Купрес, Ливно и Томиславград/Дувно) добије одговарајући број представника у кантоналној Скупштини и Влади, који ће се борити за наше интересе у оквиру институција.

Пријаве за гласање из иностранства се могу поднети до 24. јула ове године. Ради реализације овог циља, у Канцеларији завичајних удружења Кантона 10 ће дежурати представници наших удружења, који ће стајати на располагању свима који желе да се пријаве за гласање изван БиХ. Све што је потребно за регистрацију за гласање можете завршити у нашој Канцеларији без икаквих трошкова.

Канцеларија ће бити отворена у следећим терминима до 24. јула:

Средом од 09-20 часова

Четвртком од 11-19 часова

Петком од 11-19 часова

Суботом од 09-19 часова

Нашим члановима се можете јавити и телефоном у овим терминима на бројеве: 011-3110-590 или 064-658-1044.

Позивамо све наше земљаке пореклом са територије Кантона 10 да у овим терминима дођу у наше просторије, где ће им чланови наших удружења помоћи око попуњавања потребних формулара и прибављања документације за пријављивање за гласање у иностранству.

Подсећамо још једном да се сва лица која имају личне карте БиХ или су живела на територији БиХ до 1991. године могу пријавити за гласање поштом, тј. да им се гласачки листић пошање на кућну адресу у Србији.

Више информација о пријављивању за гласање из иностранства можете наћи овде:

https://omlivanjska.com/2018/05/31/glasanje2018/

http://www.grahovo.org/prijavom-u-centralnoj-izbornoj-komisiji-u-sarajevu-do-24-jula-srbi-iz-fbih-mogu-da-iskoriste-svoje-pravo-glasa/