Удружење Огњена Марија Ливањска на ”Сајму завичаја” у Новом Саду

Други по реду „Сајам завичаја“ одржан је у суботу 22. фебруара 2020. године на Новосадском сајму у организацији Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, као и подршку Покрајинске владе. На 100 штандова учествовало је око 70 излагача са више од 300 учесника у културно-уметничком програму. Циљ манифестације је, поред представљања културе, обичаја и традиције из разних крајева (Славоније, Барање, Лике, Далмације, Босне и Херцеговине) подразумевао и сарадњу из области културе, привреде и туризма.

На Сајму завичаја учествовало је и удружење Огњена Марија Ливањска са својим штандом. Посетиоци, укључујући и представнике других удружења, покаказли су велико интересовање за наш штанд, видно заинтересовани за рад и планове Удружења, као и информације о стању на подручју Ливна.

С обзиром на велику посећеност и интересовање везано за ливањски крај, Удружење, књиге и флајере, можемо исказати задовољство овогодишњом посетом и исказаним разноврсним интересовањем, са циљем и трудом да наредних година обогатимо презентацију како представљањем самог Удружења тако и богатим изворним стваралаштвом нашег завичаја.