Српски министри у Кантону 10 осудили вандалски чин у Челебићу

САРАЈЕВО, (Патриа) – Министар рада, здравства, социјалне заштите и избјеглих и расељених лица Кантона 10, Момчило Бајић, министар правосуђа и управе, Милан Башић, и министрица привреде, Дијана Пузигаћа, положили су вијенац на спомен плочу која чува успомену на 405 убијених Срба из Челебића и околних села ливањске општине, која је нажалост уништена, а мир упокојених нарушен.

Министар Бајић најоштрије осуђује вандалски чин скрнављења спомен плоче у Челебићу, подигнуте 2013. године у сјећање и част настрадалим Србима с подручја ливањске општине. Српски народ никад неће заборавити страдања недужних и сјећања на жртве ће живјети док живе Срби на овим просторима.

Оваквим нехуманим чином су повријеђена осјећања не само Срба, него сваког човјека који поштује своје и туђе претке и успомене.

Овим путем позивам све надлежне институције да својим активностима открију починиоца овог гнусног чина који је узнемирио српско становништво Ливањског поља.

Сваки народ има појединаца чијих се дјела стиди, зато још једном упућујем апел надлежним институцијама да осуде починиоца, а не да се осуђује један народ, истакао је министар Бајић.